zondag 20 november 2011

Angsten.

Ieder mens kent het wel en heeft er toch stiekem wel een of meerdere, angsten. Volgens mij is elke vrouw wel bang voor spinnen. Net als mij trouwens, ik vind ze doodeng. Vaak komt zo'n angst, omdat er een keer iets is gebeurd met je angst. Als er bijvoorbeeld opeens een vogel tegen je kop aan vloog of dacht dat je werd aangevallen door een spin. Ja, ik herken it.

Laatst was ik thuis en moest ik zeer nodig naar de wc. Ik loop de wc dus in en kijk opeens voor me. Echt een spin, wow zo groot. Ik begin echt keihard te gillen en rende de woonkamer in. Daar zat mijn moeder. 'Yes, mijn reddende engel' dacht ik. Mijn moeder is dus ook doodsbang voor spinnen. Maar in ieder geval ze ging stoer met me mee naar de wc, om even te kijken. Die schrok ook zo erg en begon gezellig mee te gillen. Komt mijn broer aan hoor, groot en achttien jaar. Ik uitleggen wat er was, want hij was geschrokken door ons gegil. 'Oh, dan maak ik hem wel even dood. ' en hij pakt een paar bladen die toevallig op de trap lagen. Stiekem zag ik wel aan hem dat die ook voor hem groot was. Boem, paar tijdschriften op die spin. HIJ LEEFDE NOG! Weer gegil van mijn moeder en mij. Nog een keer de bladen erop, maar nee hij ging niet dood. Toen ging me broer er maar even opstaan en had de spin het opgegeven, eindelijk. Een vieze, dikke en harige spin. Krijg er rillingen van als ik er aan denk. Voor de rest houd ik wel van dieren hoor, haha.

Spinnen houd ik dus niet zo van, inderdaad. Maar iets wat ik nog erger vind is een clown. En dan vooral een beetje een oudere man, met van die vieze pretoogjes. Verschrikkelijk vind ik ze... Ik ben een keer achterna gezeten door een clown. Dat was in het dorp en hij was op stelten, dus hij was verschrikkelijk lang. Na een paar minuten rond te hebben gerend, was ik eindelijk in de etos gevlucht waar hij niet naar binnen kon. Thank god!

( Oke, ik moest lachen om de foto. Maar ik weet zeker dat hij gelijk heeft en dat ik vanacht niet kan slapen!)

Ook ben ik erg claustrofobisch. Zet mij in een lift als je wilt lachen. Gelukkig is het al minder dan vroeger. Ik keek overal om me heen om nooduitgangen te zoeken. Ik denk dat ik vooral bang was dat er brand zou komen, en alle mensen in paniek door elkaar zouden rennen. Ik durf nog steeds niet in kleine ruimtes, maar het gaat wel wat beter. Een ruimte vol met duizenden mensen en er breekt paniek uit, mijn nachtmerrie.

Dit zijn dus eigenlijk wel mijn ergste angsten. Ik ben erg benieuwd wat jullie angsten zijn. Dus, waar ben jij bang voor?

Lots of love.x

10 opmerkingen:

 1. het lijkt me echt zo eng om claustrofobisch te zijn;o ik heb ook angst voor spinnen haha, en verder voor... ehm brand. Daar ben ik echt bang voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben echt dóódsbang voor spinnen ook, haha. Sowieso voor al die enge beesten, spinnen, slangen, kreeften, krabben etc. Ik vind ze allemaal eng!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je hier een artikel over schrijft. Ik ben ook doodsbang voor spinnen, en vooral voor die grote inderdaad. Bah!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dankje voor je reactie!

  die foto van die clown! zeker weten dat ik nu nachtmerries krijg. Ik ben vooral bang voor clowns met van die kleine kralenoogjes. bah, en van die oude poppen, vind ik ook eng! haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat kan jij leuk schrijven zeg!
  Clowns zijn inderdaad eng. Is die van dat plaatje niet van de film 'IT'?

  www.thisoddgirl.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hahaha naomi die clown is wel eng ja.
  nou mijn angst ken je al. Slakken.

  Leuk geschreven beertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hihi dankjewel lief!
  ik heb al een post met foto's van mijn kamer gepland voor vrijdag, dus dan zie je hem sowieso! :D

  leuke post, naom! ik ben bang voor brand. en van die enge oude of houten poppen. brrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha dat spinnenstukje, ik ging helemaal strijk! xD
  Maar het is best wel herkenbaar! Ik ging vorige week ook nog gillend naar mijn vader omdat er een enooorme spin in de badkamer zat...

  BeantwoordenVerwijderen

Love the comments