woensdag 7 december 2011

Houdbaarheidsdatum kleding.

Het is zaterdag of zondag ochtend en je bent brak van de vorige avond. Je rolt je bed uit en probeert nog een beetje iets van jezelf te maken. Snel pak je een broek met een basic shirt erop. Je loopt rustig naar beneden en komt ondertussen je broer tegen. Geen goedemorgen, maar alleen de vraag 'heb je nou alweer die broek aan?'

Hier word ik echt gek van. Je trekt twee keer dezelfde broek of shirt aan en krijgt meteen een rare opmerking naar je hoofd. Vaak als ik thuis ben, wil ik kleren aan die fijn zitten. En dus vooral s' ochtends, zoals hier boven, vind ik het fijn om gewoon even snel een broek te pakken. Een joggingsbroek vind ik ook weer zo wat om de hele dag in te lopen, dus pak ik meestal mijn skinny jeans van de Pieces. Meer een tregging geval, dus die zit ideaal. Natuurlijk let ik er op dat ik niet drie dagen in een broek of shirt loop. Dat is natuurlijk ook niet even fris...

Zelf let ik er zelf ook wel eens op bij mensen op school. Meestal is dit bij mensen die ik ook iets beter ken, dus hierdoor ook wel weet wat voor kleren ze meestal aan hebben. Dan denk ik ook wel eens van 'heb je nou alweer die blazer/shirt/broek aan?' Ja, ik let er dus wel echt op.

Een broek vind ik anders dan een shirt. Een shirt draag je op je bovenlichaam, waar je natuurlijk sneller zweet. Een broek heeft daar minder last van én natuurlijk is het niet zo goed voor je broek om hem elke dag te wassen. Nee, dit is geen excuus om je broek nooit te wassen. (ja, die mensen zijn er. iel!) Een shirt kan je wel twee dagen aanhebben, vind ik. Een broek wel drie dagen. Tja, bij elk persoon verschilt dit denk ik. Ook als je veel zweet is het natuurlijk anders.Ik vraag mij dus ook echt af hoe jullie dit zien. Wat is de 'houdbaarheidsdatum' op jullie broeken of shirtjes?


Lots of love.

8 opmerkingen:

 1. leuk artikel ! ik heb dat ook vaak. ik heb 3 dezelfde broeken van de primark, omdat die mooi en lekker zitten. als ik 2 dagen mijn broek heb aangehad, en ik de volgende dag broek 2 aanheb, wordt er bij mij ook vaak gevraagd of ik die gister al aan had, haha.
  loves, saar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik draag t-shirts echt maar één dag en dan gaan ze al de wasmand in. Broeken vind ik ook 3 dagen kunnen. Soms leg ik een broek ook terug in de kast als ik hem maar één dagje heb aangehad. Kan prima denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hej! Zou je me willen volgen via Bloglovin'? http://www.bloglovin.com/en/blog/3209267/laura/follow
  want GFC stopt ermee.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb mijn kleren altijd maar een dag aan, dan gooi ik ze in de kast waardoor ik vervolgens niet meer weet hoe vaak ik het ook alweer aan heb gehad. Yes. I'm so smart. Maar ik vind inderdaad ook 3 dagen een broek, 2 dagen een shirt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik draag meestal 3 dagen een broek en 2 dagen een shirt ofzo, maar dat weet je vast wel. En dan wachten tot ie is uitgewassen. En soms leg ik ook wel eens iets terug in de kast, zoals die donkere broek van mij, want die wordt heel snel vaag van kleur.

  Dikkekus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk artikel! ik draag altijd aan het begin van de week iets dan doe ik het een paar dagen niet aan en dan doe ik het aan het eind van de week weer aan. zo valt het niet zo op dat je twee keer hetzelfde aanhebt dus ook niet de opmerkingen (:

  http://keepgoingthegoodwork.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik draag persoonlijk elke dag iets anders maar gewoon omdat ik dat leuk vind, als iets niet vies is hang ik het gewoon terug in de kast. En ik heb ook van die kleerhangers met geur in mijn kast hangen, dan ruikt alles altijd lekker fris :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi! Nice artikel, ik herken het echt heel erg haha! Zelf heb ik wel elke dag een andere combi aan omdat ik dat gewoon het leukst vind en dan hang ik m'n kleren gewoon uit op een hangertje en daarna pas in de was.
  Maar ik heb dus precies hetzelfde; ik kijk er op school altijd naar bij andere mensen hahaha;p

  'x Sanne

  BeantwoordenVerwijderen

Love the comments